Снимка: МВР
fallback

Двама плевенчани са задържани за 24 часа за изготвяне на фалшиви дипломи, съобщиха от МВР.  Мъжете „влезли в бизнеса” с изготвяне на фалшиви документи от около два месеца.

Оттогава били и в полезрението на разследващите.  Спецполицаите установили, че мъжете изготвяли дипломи за основно и средно образование от различни училища предимно от областите Плевен и Враца.

Свидетелствата за висше образование били най-вече от икономически институти. Цената на различните фалшификати варирала в зависимост от тяхното съдържание. Дипломите за основно образование търгували по 30 лева, а за по-високите степени достигали до 150 лева, констатирали криминалистите. Клиентите и пазарът им били из цялата страна.

Претърсени са два адреса в Плевен. Там са открити множество фалшиви дипломи за средно и висше образование, удостоверения, бланки и други документи на различни институции и организации.

Намерени са още печати, пълномощни с печати и подписи на нотариуси, но невписани в нотариални дневници, удостоверения за липса на задължения с печат и подпис, подпечатани празни бланки от различни институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Az0000

преди 12 години

,,Не е луд този, който яде зелникът, а този, който му го дава"! А защо не откриете директорите на основните училища, издали тези документи с невярно съдържание и не им се потърси наказателна отговорност? Та те са го направили за пари !!!Пуснали са неграмотни ***-убийци по пътищата! Един такъв престъпник е и бившият директор на ОУ с. Шумата- Пламен Христов. Той вече е осъждан за вписване на несъществуващи ученици в документацията на училището, но за дипломите, които издаваше през периода 2005/2007година все още се мълчи. Срещу определена сума всеки можеше тогава да си напазарува диплома.

14

Анонимен

преди 12 години

САМО 150 ЛЕВА! ЗА КАЛИНКИНАТА ДИПЛОМА Е ТРЯБВАЛО ДА ИСКАТ 15000 ЛЕВА. МЪРТВИ ЛИ СМЕ,ИЛИ Е СЪН, ТОВА, КОЕТО ТРЯБВА ДА ПОНАСЯМЕ!? ИЛИ СМЕ ДЪРЖАВА С ЗАТИХВАЩИ ФУНКЦИИ? КАКТО ВЕРОЯТНО ЩЕ ЗАТИХНЕ И СЛУЧАЯ КАЛИНКА, КОЯТО ВЕРОЯТНО ОТГЛЕЖДА НАСЛЕДНИКА СИ НЯКЪДЕ В ЧУЖБИНА, ОБИДЕНА НА НЕСПРАВЕДЛИВА БЪЛГАРИЯ

13

Красимир

преди 12 години

Тая от ловното дето трябваше да платим на спортния комплекс и се правеше на шев, трябваше да я чакаме да си изпуши цигарата а после и касов бон не ни пусна. Отврат личеши си че е куха лейка.

fallback