Снимка: архив, Булфото
fallback

Полицията задържа столичанин, откраднал 26 водомера от жилищни кооперации в София. 23-годишният С.Д. продавал откраднатото и с парите си купувал дрога.

Разследването започнало през последните два месеца на базата на множество сигнали за кражби на общите водомери в жилищните блокове в Седми и Десети микрорайон в „Люлин”.

В повечето случаи злосторникът прониквал в общото помещение през входната врата или като отварял прозорците на мазетата. Понякога се натъквал на заключено помещение, което разбивал с щанга, после демонтирал водомерите и изчезвал.

Собствениците на жилищата в блока разбирали за кражбата едва когато спирала водата. В първия момент предполагали, че става дума за повреда и чак след проверка на сигнала в „Софийска вода” се установявала кражбата на общия водомер.

Оказало се, че извършителят е един. На 25 февруари към обяд последвал пореден сигнал за спряло подаване на вода в 133-ти блок. Незабавно на място пристигнал автопатрул. В района служителите на реда забелязали съмнителен младеж, който моментално хвърлил на земята сака си и хукнал да бяга.

След кратко преследване той бил заграден и задържан. В сака бил общият водомер, вътре имало и инструменти за взломяване.

След задържането му 23-годишният софиянец С.Д. признал, че е извършил всичките 26 кражби на водомери. Целта му била да ги продаде и да се сдобие с дрога. Негов приятел наркоман му посочил „пътя” - в пунктовете за вторични суровини плащали между 20 и 40 лева за бройка.

На задържания е повдигнато обвинение и му е наложена мярка „подписка”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

DimitarDimitrov

преди 12 години

И така управляващи знае се ,че през тези пунктове се извършват големите далавери,но си затваряте очите-нали има изгода за Вас. Взети ,върнати или дарени ,какво е това за вас?!?-бълха Вие ухапала,забавление за Вас -работа за полицията,атрактивност,фокус важно е да се владее забавлението,багри в обществото,след което запалваш си цигара и не ти пука, най-ГОЛЯМАТА представа за законност и дали ще измести пролетното/настъпващото/равноденствие,което да причини дизайнерското депутатско кюфте да поефти

23

proz

преди 12 години

Проблема е, че сега ще мине на хора или апартаменти.

22

РЕБЕЛ

преди 12 години

супер тои продава фодомера за 20-40 лв а тези хора го плащтат на 200-300 лв просто чудесно ДРУСАИТЕ ПОВЕЧЕ ПИЧОВЕ

fallback