Снимка: архив, Булфото

Столични полицаи задържаха обирджията, който задигна 40 хиляди лева от болница "Токуда".

Оказва се, че крадецът е 17-годишен младеж. Грабежът стана на 23 януари вечерта. Извършителят преби с палка служителката на регистратурата в болницата, след което ограби целия оборот от деня и избяга.

Закопчаният младеж има богато криминално минало и е извършил серия дръзки грабежи и кражби в София.

Повдигнато му е обвинение и му е наложена мярка за неотклонение „надзор” от инспектор от Детска педагогическа стая.

През ноември м.г. непълнолетният откраднал от софийски университет лична карта на 20-годишен младеж и я ползвал при пласиране на част откраднатото в заложна къща. Той бил заловен на 15 февруари при акция в столичния квартал "Лозенец".

Още по темата

В хода на разследването се установило, че от 21 януари до задържането му младежът извършил четири грабежа и две кражби. На 21 януари нападнал свой връстник в подлеза на НДК, набил го и му откраднал мобилен телефон, два дни по-късно обрал болница "Токуда".

В началото на февруари пък, докато бил на купон при свой познат в кв. „Лозенец”, непълнолетният откраднал три мобилни телефона, които веднага пласирал в заложна къща.

На 13 февруари се разходил из столичен мол, откъдето откраднал скъпоструващ марков часовник, а вечерта в кв. "Иван Вазов" нанесъл побой и ограбил столичанка. Жертвата се разделила с дамската си чанта, в която имало 1300 лева и мобилен телефон.

Два дни след последния грабеж младежът извършил още една кражба - на мобилен телефон от физкултурен салон на столично училище.  Част от парите похарчил в казина, а друга – в нощни клубове и дискотека.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase