Снимка: Архив Булфото
fallback

Специализирана акция срещу разпространението на синтетични наркотици по време на провеждането на стартовете от световната купа по ски в Банско беше проведена от митничари от Аерогара София.

Акцията е наречена "Ананаси", съобщиха от агенция "Митници".

Операцията е започнала след като преди 10 дни служителите са заловили експресна куриерска пратка със синтетични наркотици от Португалия с получател от гр. Банско.

По случая е заведено досъдебно производство от митнически разследващ инспектор. След указания и санкция на Софийска градска прокуратура и координирани действия с полицейското управление в Банско и Митница Югозападна, на 18 февруари е извършено претърсване в магазин в Банско.

В магазина са открити различни видове наркотични вещества - синтетичен канабис, JWН-081,MDPV и др., които са забранени от българското законодателство.

Задържани за 24 часа са двама български граждани, мъж и жена от София, които са извършвали продажбите в магазина.

В чантата на мъжа са открити десетки пликчета с дози синтетични наркотици.

В хода на претърсването на магазина и разпитите на задържаните е установено, че същите са наели и квартира под наем в Банско.

Митническите служители съвместно с патрул на РПУ-Банско извършват претърсване на квартирата, където откриват голямо количество дизайнерски наркотици - около 250 дози, които задържаните са им предали доброволно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 12 години

то туй мяза на амониева селитра

15

ГОВОРИТ МОСКВА

преди 12 години

Почему не расстреляли когда захватили? Сейчас очень поздно - суд не работает и ошибка невозоможно исправить .

14

alo

преди 12 години

къде са сега наркотиците-при полицаите-те май са най големите наркомани-само търсят наркотиции ги конфискуват безплатно!къде се УНИЩОЖАВАТ НАРКОТИЦИТЕ-НИКЪДЕ- ПРОДАВАТ СЕ ОТ ПОЛИЦЕЙСКАТА МАФИЯ!

fallback