Снимка: архив Булфото

Столичните криминалисти са задържали рецидивист, който нападал и ограбвал възрастни жени в столичните квартали “Люлин“ и “Младост“.

Мъжът проследявал жертвите си докато взимали пенсиите, после виждал къде прибират парите си и ги нападал на стълбищните площадки в блоковете им. Въпреки че жените не оказвали почти никаква съпротива, той им нанасял жесток побой.

Полицаите успели да му устроят капан близо до пощенски клон в “Люлин“.

Служителите на МВР забелязали мъж с подозрително поведение и тръгнали към него. Той захвърлил черна пазарска чанта с портмоне и лични документи и хукнал между блоковете.

След кратко преследване органите на МВР успели да задържат 28-годишният мъж.

Оказало се, че минути преди ареста, задържаният е нападнал, бил и ограбил 69-годишна жена.

28-годишният мъж е криминално проявен. Регистриран е неколкократно за грабежи.

По данни на МВР той е наркозависим. При претърсване на жилището му криминалистите открили лична карта на една от жертвите и нотариален акт за жилище.

Иззет е и мобилният телефон на една от жертвите, който мъжът бил пласирал в заложна къща в центъра на столицата.

В апартамента са открити и 5 таблетки “Ривотрил”, ползван от наркозависими.

28-годишният мъж има условна присъда от година и половина от Софийски районен съд от март 2011 г. През ноември 2011 г. СРС издава и ефективна присъда за една година лишаване от свобода, която трябва да влезе в сила след десетина дни, обясняват от МВР.

На задържания му е повдигнато обвинение за извършените престъпления и му е наложена мярка за задържане под стража за 72 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase