Снимка: Булфото

Почти 6 килограма канабис и огнестрелни оръжия бяха открити при проверка в къща в село Склаве, община Сандански, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Благоевград.

След подаден сигнал органите на реда са предприели акция. При влизане в дома са открити собственика и съпругата му, като пред тях в две полиетиленови торбички и в чувал до масичката е открит канабис.

Освен дрогата е открита и електронна везна.

При извършеното претърсване е открита дупка в барака до къщата, от където са открити и иззети седем пакета със суха зелена тревиста маса, която реагира положително на канабис.

В шкаф зад телевизор в стаята, където са се намирали лицата, пък са открити и иззети 4 броя бойни патрони с тъпи върхове, 6 броя бойни патрони с остри върхове, 5 броя патрони за късо огнестрелно оръжие и 6 броя ловни патрони.

В заключен метален шкаф в гаража пък са открити два броя законно притежавани ловни пушки, седемдесет и пет банкноти с номинал от по 50 евро и пет банкноти с номинал от по 20 евро.

От същия метален шкаф са иззети 20 броя флоберкови патрони, поставени в пластмасова кутийка, а в подлакътник между предните седалки на лек автомобил, марка "Лендровер" с благоевградска регистрация са иззети 8 броя флоберкови патрони, поставени в черен, текстилен калъф.

Общото бруто тегло на иззетото накотично вещество е 5 908,09 грама.

По случая е образувано досъдебно производство. Процесуално-следствените действия продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase