Цветанов връчва наградата "Полицай на годината"-2011 на Пламен Петров, служител на отдел "Наркотици" в ГДБОП. Снимка: БТА

Полицията издирва нов заподозрян за палежите на автомобили в София. Това каза директорът на СДВР Валери Йорданов пред журналисти, по време на награждаването на "Полицай на годината" - 2011.

По думите на Йорданов разследването продължава като действията на полицията са в рамките на закона.

Директорът на СДВР коментира факта, че двама от тримата задържани до момента бяха освободени от съда с най-леката мярка за неотклонение с думите "направете разлика между "подписка" и картичка за Нова година, защото "подписка" означава, че лицето е обвиняемо".
 
Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов отказа да коментира действията на апелативния прокурор, който не подкрепи искането за налагане на "задържане под стража" на заподозрения Юлиан Ковачки.

Още по темата

Ковачки е бил задържан на първа инстанция, били са извършени допълнителни процесуално-следствени действия и са били разпитани много хора, заяви Цветанов.

Според него полицията получава необходимата подкрепа като цяло от прокуратурата и допълни, че в случая никой не говори за произнасяне на присъди, а разследващите се нуждаели от допълнително време.

Междувременно, Юлиян Ковачки обави в интервю пред bTV, че не е подпалвач, а само очевидец на два от палежите.

Той заяви, че по време на пожарите е бил в кръчма и като чул виковете на една жена излязъл да гаси. "Обикалям постоянно, бил съм очевидец на какви ли не неща. Това значи ли, че съм аз?", попита той.

Ковачки бе обвинен за умишлените палежи на 13 автомобила в столичните квартали „Младост” и „Хаджи Димитър”, но от вчера е на свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase