Владислав Николов скри лицето си от медиите. Снимка: БТА
fallback

Софийският районен съд остави в ареста 33-годишния Владислав Николов –Куката.Той беше задържан преди дни за палежа на коли в столичния квартал "Западен парк". Той е обвинен, че е извършил три палежа в нощта на 10 срещу 11 декември.

Николов е криминално проявен. Той има регистрации за кражби, шофиране в нетрезво състояние и разпространение на наркотици, както и условна присъда за кражба.

Преди началото на заседанието Владислав Николов отказа да говори пред журналисти. Безпрецедентно мотивите на съда бяха засекретени, защото разследването още не е приключило, въпреки че заседанието беше открито. 

Oще по темата
 По време на днешното заседание стана ясно, че Куката е пристрастен към наркотиците и в момента е на метадоново лечение. Николов е бил разпознат от няколко свидетели, сред които и полицаи.
 

Неговият адвокат поиска най-леката мярка – „подписка”.Според защитата  единственото доказателство, което може да се счете по делото, са следи от запалимо вещество по единия от пръстите на Владислав Николов.

Експертизата от дрехите на подсъдимия обаче доказвала, че няма следи от запалимо вещество.

Решението на съда подлежи на обжалване в срок от 3 дни пред Софийски градски съд. В случай на обжалване датата за гледане на мярката е 23 декември.
 

Днес беше задържан и втори заподозрян за част от серийните палежи в столицата. Юлиян Ковачки обаче няма връзка с Куката, съобщиха от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

пако до 21

преди 12 години

Дано да я пуснат тази изкупителна жертва и да драсне клечката на твоята каруца!!!

33

пако

преди 12 години

май не сте чували много-много за Куката!!!!

32

Пешо

преди 12 години

Неоспоримо доказателство е че си е пипнал с едното пръсче запалката zipo!Много удобно е да залавяш наркомани те никога не знаят къде се намират и какво правят!

fallback