Снимка: Архив Булфото
fallback

Криминално проявен, на 33 години, е задържан от МВР за палеж на коли на територията на София, съобщи пред "Фокус" старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР.

Владислав Николов е познат с прякора си Куката. Той е заподозрян за трите палежа на 10-и срещу 11-и декември като вече му е повдигнато обвинение.  В досието си Куката има има регистрации за кражби, шофиране в нетрезво състояние и разпространение на наркотици.

Куката ще отговаря за палежите в квартал „Западен парк”, когато изгоряха Фолксваген „Голф”, Шкода „Октавия” и "Волво", като единствено на последната имаше нанесени по-сериозни щети.

Специално за този случай от МВР уточниха, че начинът на запалване е различен от предходните и се работи по версията, че палежите са дело на имитатори.

Oще по темата

„От направените експертизи и оттривки, иззети от него и от дрехите му, е установена лесно запалима течност. Буквално преди минути, му е повдигнато обвинение за опожарените автомобили и е задържан за 72 часа”, уточни комисар Валери Йорданов.

Междувременно Йорданов съобщи, че е получен сигнал за нови пет случая тази вечер. Запалени са коли в Студентски град.

Тази нощ София отново осъмна със запалени автомобили. Три от тях в близост до сградата на полицията, а други два горяха около полунощ в столичния квартал "Люлин".

Безпрецедентните палежи в столицата започнаха преди повече от месец и половина, като досега над 40 коли пострадаха от неизвестните пoдпалвачи.

Сред версиите на разследващите полицаи са войни за паркоместа, застрахователни измами, както и отделни пиромани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

239

....

преди 12 години

Коли палят. ама ТРАКТОРИ не палят.

238

Анонимен

преди 12 години

Бреййййй на тоя почти всичките имена са му ги написале....а ако е някой брадчед даже и инициали няма...

237

Анонимен

преди 12 години

ми като знаете че тия застрхователи са държат от мутри ми не си правете там застраховки е толкова ли е трудно ако никои не си направи там застраховка просто рано или късн ще фалират

fallback