Снимка: МВР

Оранжерия за отглеждане на канабис, изградена в подземие на частна фирма, е разкрита в Нови пазар, съобщиха от шуменската полиция.  Сградата се ползвала от шивашка фирма.

Спецакцията е извършена  след близо едномесечно разследване. След получените данни служителите на реда атакували сградата. В склад за платове те забелязали малко помещение, в което имало две електрически табла – едното от тях се оказало бутафорно.

След като отвили болтовете му, то се отворило като врата и пред разследващите се открил вход с метална стълба. Тя ги отвела до помещение на три метра под нивото на склада. 

Подземието - на обща площ 50 квадратни метра, било с фоайе и четири стаи. В три от тях криминалистите попаднали на модерна оранжерия – в 550 саксии се отглеждал канабис, в други 10 - растението било достигнало до опредена височина, а в две опаковки имало покълнали семена. Пак там те открили три чувала с над 5 кг канабис. 

Помещенията били модерно оборудвани. По първоначални данни, иззетата дрога е с много високо качество и цената на килограм от нея се пласира от 12 000 до 15 000 лева.

Проведени са разпити на свидетели, включително и пред съдия от Окръжния съд в Шумен. Двама мъже са обявени за общодържавно издирване. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase