Снимка: МВР
fallback

Боен арсенал и наркотици иззеха при спецоперация в Банкя столични криминалисти, съобщиха от МВР.

Разследването на служителите на реда започнало, след като стигнали до информация, че мъж с прякор Боро подготвя наркосделка. 

Ченгетата установили самоличността му - В.А. на 33 г., и адреса му в Банкя. Справка в регистрите на полицията показала, че той е осъждан и с богато криминално досие за кражби и грабежи. 

Белезниците щракнали на ръцете му на 30 ноември следобед, когато служителите на реда го засекли на кръстовището на ул. "Опълченска" и бул. "Тодор Александров", заедно с още трима криминално проявени столичани.

Последвало претърсване в къщата на Боро. В шахта с водомери на двора полицаите открили буркани с по 400 грама тротил и детонатори, шест електрически детонатора, два плика – единия с амонит, а другия – с подобно взривно вещество. Иззет е и плик с 50 грама амфетамини.

В една от стаите проверяващите попаднали на черен автомат със счупен пълнител и три радиостанции – една от които била включена и настроена на полицейски честоти.

В.А. е задържан за 72 часа, повдигнати са му обвинения. Тримата негови познати са разпитани и след предупреждение са освободени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

анонимен съсед

преди 12 години

Това е Баро от Банкя, а не Боро

30

Анонимен

преди 12 години

не е Боро , а Баро

29

Milen

преди 12 години

"Намериха тротил в буркани в къщата на Боро в Банкя" - Така известния на всички БОРО, написано така сякаш в цялата страна го знаят тоя Боро, известен е на всички, както и къщата му......а то някаква престъпна ***, която за първи път всеки един чува. Ейй, журналята, да спрете с тея досадни заглавия. Къв е тоя Боро? Кви са тия глупости. Я в затвора тоя и кво ми го пишете, все едно е някой известен.

fallback