Част от задигнатите стоки. Снимка: МВР

На нова мода при кражбите се натъкнаха столични полицаи, след като заловиха 28-годишна рецидивистка, обирала магазини по поръчка на свои „клиенти“.

Жената е заловена, след като в събота влязла в столичен мол и опитала да задигна яке. Взела да пробва три модела, но върнала само две от дрехите, а третата опитала да изнесе, след като отстранила защитата. Крадлата явно не е била достатъчно ловка, защото продавачите се усетили и повикали полиция.

Пристигналите униформени намерили у жената клещи, седем счупени защити на стоки, над 4000 лева и раница „Адидас“.

Иззет бил и тефтер с изписани в него малки имена – оказало се, че дамата е действала по поръчка, а имената са на поръчители на кражбите.

Познати на крадлата ѝ давали заявки каква стока искат – точен артикул, размер и цвят. Тя от своя страна влизала в съответния магазин, натоварена с големи торби, взимала стоки за проба, а в съблекалнята премахвала защитата на желания артикул и го изнасяла от магазина.

След доставка получавала половината от пазарната цена на откраднатото.

След като ловката крадла била заловена, полицията обискирала таванско помещение на ул. „Прага“, което жената обитавала.

Там криминалистите се натъкнали на 11 чувала, натъпкани със скъпоструващи дрехи и маратонки от различни марки. Иззети са анцузи, пуловери, тениски, шапки, ръкавици, елечета, чанти и дори комплекти спално бельо.

Открити са дори книги и канцеларски материали, отмъкнати от книжарници в различни молове. В кухнята пък полицаите намерили шкаф, пълен с козметика и перилни препарати.

Задържаната жена е регистрирана в полицията за кражби и притежание на наркотици, излежавала е и присъда в Сливенския затвор.

В момента е със 72-часова мярка за неотклонение и предстои искане тя да бъде оставена за постоянно в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase