Снимка: Dnes.bg

Две непълнолетни джебчийки са задържани, след като обрали японец в София, съобщи МВР.

Снощи девойките последвали чужденеца, който вървял по ул. „Позитано“, едната ловко пребъркала раницата, която човекът носел на гръб, а другата – джобовете на якето му.

Непълнолетните крадли успели да задигнат портмонето на японеца, в което имало над 130 лева, и избягали. Човекът обаче се усетил и хукнал след тях, викайки за помощ.

В района на метростанция „Сердика“ гражданин пресрещнал едната джебчийка и успял да я спре. На помощ се притекъл и охранител от паркинга на Шератон и така двете момичета били задържани.

Пристигналите на мястото полицаи отвели джебчийките в Трето районно управление, където самоличността им е установена, а портмонето на японеца е намерено в чантата на едната девойка.

И двете момичета са 17-годишни, криминално проявени. Едната девойка е от гр. Левски и има 153 регистрации в полицията за джебчийски и други кражби, съобщават от МВР. Тя действала в центъра на столицата и е залавяна многократно – в Първо, Трето и Пето РУП, има кражби и в Приморско.

Съучастничката ѝ е софиянка и е известна на Детската педагогическа стая за джебчийска кражба. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase