Снимка: Архив Булфото
fallback

Гълъбин Боевски е в емоционален шок, защото не може да възприеме факта, че е в затвора, пише в доклад до Външно министерство Мануел ду Насименто, временно управляващ посолството ни в Бразилия, цитиран от „24 часа”.

Боевски ще бъде преместен в килия с българи, след като Насименто разговарял с директора на затвора.

В доклада до министерството пише още, че Боевски няма оплаквания за лошо отношение на служителите и пазачите в затвора, но не възприема условията там: "Той се намира в добро физическо състояние и в емоционален шок. Не може да възприеме факта, че е в затвора!”

Според адвоката на Боевски Ивайло Дерменджиев обаче, той бил тормозен от съкилийници. Щангистът бил в килия с 15 затворници, един от които с присъда от 300 години за тероризъм, обясни адвокатът.

“Той е доста силен човек, но две седмици никой не му е обърнал внимание. Няма никакви самопризнания. Разпитът му от задържането е само на една страница и нищо повече. Няма повдигнато обвинение. Вярно, че няма вериги, но пък не трябва да се забравя, че той е единственият, който е без присъда в този затвор”, разказва Дерменджиев.

Сега Боевски ще бъде преместен при българи. Според данни на Министерството на външните работи в затвора "Итаи" има близо 70 българи, много от които също са заловени да пренасят наркотици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

252

anonimen

преди 12 години

KAKAV 6OK BE PI4, KATO PRENASIA6E KUFARITE I SE KEFE6E ,KOLKO MANGIZI 6TE POLU4I6 I KOLKO DECA 6TE OTROVI6 ,ZA6TO NEIAMA6E 6OK,TRIABVA DA POLU4I6 TOVA ,KOETO POLU4AVAT VSI4KI PRI PODOBNA SITUACIA.INA4E MOITE ADMIRACII ZA TOVA KOETO NAPRAVI ZA BG,I KOGATO SE RAZVIAVA6E BG. ZNAME ZA TVOITE USPEHI ,NO TOVA E DRUGA TEMA.

251

Усмивката

преди 12 години

По-добре да ходиш с разпран куфар, отколкото с разпран ***. :-))

250

nishto novo

преди 12 години

Това го пише и в "Шок", нищо ново не казват тея

fallback