Снимка: Архив, Булфото
fallback

Четирима шофьори са задържани през първите три дни на месеца за даване на подкупи на пътни полицаи, съобщи началникът на КАТ-София Богдан Милчев.

Между 1 до 3 ноември е проведена акция на пътна полиция срещу даването на подкупи.

Един от задържаните е таксиметров шофьор. По думите на Милчев новината за спецакцията се е разпространила много бързо сред таксиметровите шофьори и затова те са престанали да предлагат.

Според шефа на столичния КАТ основният проблем не е в полицаите, а в шофьорите, които били "активната" страна. Самите служители на КАТ пък били подложени на огромен корупционен натиск.

Богдан Милчев призова шофьорите да спазват правилата за движение и да не дават рушвети, за да се спасят от санкциониране. Ако попаднат на полицай, който се държи арогантно и им иска пари, той препоръча водачите да подадат сигнал на тел. 112.

През последните месеци почти няма жалби за нарушения на пътни полицаи, каза още той. За да подкрепи твърденията си, даде пример с наскоро уволнен служител на КАТ заради взети 10 лв. подкуп.

Срещу четиримата задържани в рамките на спецакцията са образувани досъдебни производства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Анонимен

преди 12 години

VSEKI KAZVA ZA SPRAVEDLIVI ZAKONI I KOLKO BILI PODKUPNI RODNITENI KATADJII A REALNO KAKVO PRAVIM SAMO RAZTYAGAME LOKUMI VAV FORUMITE I SE PRAVIM NA BEZGRE6TNI I SAVESTNI VODA4I I KATO SGAFIM LUKA PREDLAGAME KINTI DA SE OTARVEM OT AKT

54

Аман от КАТ!

преди 12 години

Предполагам, че следващата стъпка на КАТ ще бъде арест на шофьори, непредлагали подкуп на катаджиите. Какво ли не правят празните джобове на пътните полицаи, свикнали на "хонорар" от водачите на МПС! Ще надуваме балоните, ще ни проверяват за аптечки и пожарогасители, за грайфери на гумите, за включени къси светлини в слънчево време ; въобще тези от КАТ докато ги махнат от пътя, зор ще видим. Нали знаете думите, с които тези пазители на пътя започват " Виж какво, по 10 лв на човек от нас за кафе"!

53

старшина Ушев

преди 12 години

Само камерите са му майката иначе нема спасение.Обаче не да се пита негово величество гражданина-нарушител съгласен ли е да го снимат, а задължително да се снима проверката и резултата от нея(глоба,предупреждение или нещо друго).Така никой няма да смее да предлага,да заплашва,да обижда и да уволнява, а също и никой няма да смее да си иска,да бъде груб и неуважителен към гражданите.

fallback