Снимка: МВР

Трима души са задържани за кражби на автомобили в София, съобщи МВР.

До разкриването на групата се стигнало, след като вчера униформени забелязали съмнителен мъж да стои до паркиран джип БМВ в Студентския град. Оказало се, че контактният ключ и ключалката на шофьорската врата на джипа са разбити. При обиска у мъжа пък са намерени счупеният патрон и устройството за разбиване.

Младият мъж – К. Д. (23 г.) от Нови хан, бил задържан в районното управление, а впоследствие бил заловен и неговият съучастник – 22-годишният М. Г. от същото село.

Криминалистите установили, че през последните два месеца аверите извършили още 6 автокражби. Те задигали коли от столичните квартали „Младост“ и „Студентски град“.

При претърсвания на адресите на двамата задържани са иззети още две машини за стартиране на автомобили от Ауди и Фолксваген. Намерен е и разфасован на части "Фолксваген Пасат", обявен за издирване от столичното Пето районно управление.

При разпитите двамата мъже признали, че са пласирали откраднатите возила на свой познат с прякор Сарафа – 31-годишен мъж с инициали Г. С. Продажбите вървели между 1000 и 1500 лева, а тримата уреждали срещите си в района на язовир „Огняново“.

Сарафа е арестуван снощи пред църквата в Елин Пелин. Той оказал съпротива при задържането, което наложило употребата на помощни средства.

При обиските в дома му полицаите открили нерегистриран газов пистолет, маска, ръкавици и няколко патрона за автомат „Калашников“. В хале в покрайнините на Елин Пелин, което Сарафа ползвал, са намерени голям брой разглобени коли, обявени за изчезнали от различни райони на столицата.

Сред намереното са и изрязана рама на БМВ, задигнато през 2005 г., както и части от откраднато през 2008 г. "Ауди".

Хванатият в момента на кражбата в Студентски град мъж е задържан със 72-часова мярка и му е повдигнато обвинение. Другите двама са в ареста за 24 часа и материалите срещу тях ще бъдат докладвани в прокуратурата за повдигане на обвинения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase