Снимка: Архив Reuters
fallback

Българка на 37 години бе арестувана от граничната полиция на пристанище Анкона за трафик на синтетична дрога, съобщиха днес италиански медии.

Българката, която е пътувала в компанията на мъж, е слязла от акостирал от Гърция ферибот и се придвижвала пеша, вероятно с цел да изглежда като турист, и е предпочела вечерното разписание, за да избегне контрола.

По време на обичайната проверка на документите полицаите забелязали някои нередности, което ги накарало да се усъмнят в паспорта на жената. Те решили да я отведат в помещенията на полицията, за да извършат допълнителна проверка не само на документа, но и на личните вещи.

Българската гражданка започнала да проявява известна нервност, която била възприета от полицаите като ясен сигнал, че тя се опасява да не бъде уличена в нещо.

При обиска били намерени укрити в бельото ѝ 200 грама синтетична дрога шабу (shaboo), която след съответното разфасоване би струвала на пазара близо 100 хиляди евро, тъй като доза от един грам се продава за около 500 евро.

Жената, чиято самоличност не се съобщава, била незабавно арестувана и въдворена в женския затвор в Пезаро.

Тази синтетична дрога много рядко се намира в Италия и едва наскоро започна да се предлага в заведенията по адриатическото крайбрежие. Тя е много трудна за откриване, защото е без мирис, а е и много опасна, тъй като е по-силна от екстази, може да се пуши или разтваря в алкохолни напитки отделно или в смес с други
синтетични наркотици, се посочва в информациите.

Поднесена в този вид, историята крие неясноти. На пристанище Анкона не се извършва "обичайна" проверка на паспорти на пътници, пристигащи от Гърция, понеже се касае за свободно придвижване в Шенгенската зона, отбелязва БТА.

Възможен е индивидуален митнически контрол, предизвикан от професионална интуиция, подозрително поведение на пътник или предварителен сигнал за контрабанда, при което италианските митничари най-напред изискват документ за самоличност и след това решават дали да пристъпят към проверка на багажа или обиск на пътника.

Споменатият мъж, в чиято компания е пътувала българката, остава неидентифициран и очевидно незасегнат от процедурата, приложена спрямо нея.


(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

MAIKAVI

преди 12 години

AHAHAAHHA AHAHA AHAHAAHAHA (SHABOO) = crystal methamphetamine nadali struva 500evro grama...te tezi gi napraviha milioneri s 200grama :D:D

7

Пикаещия.....

преди 12 години

Не е вярно!Извинявам се от името на писалите статията!Цените не са такива!Те прекаляват с подаръците и промоциите....

6

нона

преди 12 години

non sai scrivere.... 7 errori ortografici e encora 3 di grammatica... :)пиши на български .... а жената сигурно не е била пияна - може да е дрогирана от новоткритата от журналисти дрога шабууууууууууууууууу :)

fallback