Снимка: Архив, Булфото

Шестима мъже са задържани по обвинение, че са рекетирали проститутки в София.

Мъжете са арестувани днес при операция на антимафиотите след четиримесечно разследване срещу организирана престъпна група, занимавала се с рекет.

Те изнудвали жрици на любовта, "работещи" в района на околовръстния път на София и на главния път за Елин Пелин. Под заплаха жените трябвало всеки ден да си плащат по 20 лева "такса място".

Ако жените откажели рекетьорите използвали силови методи, включително отвличане и принудително държане в изоставени къщи в покрайнините на столицата.

Всеки от задържаните рекетьори имал своя функция в престъпната група, съобщава МВР.

Ролята на "инкасатори" изпълнявали 25-годишните В. А. и Р. А. от София. Те всеки ден отивали в района на околовръстния път и прибирали парите за т. нар. "такса място".

Двама от мъжете – криминално проявените А. И. (25  г.) и Г. Г. на 26 г., изпълнявали поръчки при възникнал проблем. Най-често те действали при отказ да се плати всекидневният рекет и заплашвали проститутките с физическа саморазправа.

В хода на операцията са задържани и 34-годишният Д. Ц., регистриран за закана, отвличане, кражба на автомобил и нарушение на обществения ред, и 29-годишният А. В. от с. Бусманци.

При извършените претърсвания и обиски в жилищата, автомобилите и офис на задържаните са иззети два пистолета, 44 газови и 6 бойни патрони и много мобилни телефони.

Открити са голям брой документи за леки автомобили, запис на заповед, банкови извлечения, платежни нареждания и документи за банкови преводи и записващо устройство.

Шестимата са задържани в ареста за до 24 часа и са им повдигнати обвинения за участие и ръководене на престъпна група за изнудване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase