Снимка: Архив, МВР
fallback

Над 6000 артикула – фалшификати на световноизвестни търговски марки, са иззети при спецакция на ГДБОП на територията на търговски център "Илиянци", съобщи МВР.

Стоките са обозначени със запазени търговски марки като "Долче и Габана", "Бос", "Версаче", "Кавали", "Гучи", "Луи Виютон",  "Лакоста", "Шанел","Риплей", "Мис Сиксти" и др.

Нелегалната дейност е осъществявана от няколко години, като фирмите внасяли фалшивите стоки предимно от Турция.

Oще по темата
Така потребителите били заблуждавани относно произхода и качеството на ментетата, посочват от МВР.

Нанесените материални щети на правоносителите на марките са за над 5 милиона лева.

Срещу собствениците на фирмите са образувани досъдебни производства за престъпления срещу интелектуалната и индустриалната собственост.

В края на септември, отново при акция на "Илиянци", антимафиотите иззеха над 15 000 артикула – ментета на различни търговски марки. Тогава бяха задържани опасни за здравето слънчеви очила и шапки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Ивайло

преди 12 години

Явно са планирали да съберат подаръци за момчетата от ГДБОБ

15

Илиева

преди 12 години

Бях свидетел днес на този цирк, който разиграха от БТВ и данъчните инспектори. Идват избори, сензации са нужни...Относно "ментетата", да прави са, но от тях зареждат марковите магазини в центъра и в цялата ни мила родина. Който се заблуждава, че си купува и носи маркови дрехи само си ги плаща за такива. Нека започнат проверките от където трябва. Нека дойдат в офиса, когато си пращаме наемите да разберат за какви суми става дума и да видят фактурите, които ни издават...

14

Maria

преди 12 години

Не вярвам някой, който си е пазарувал тези стоки от Илиянци, да е бил заблуден относно автентичността им. Но би било голям смях, ако от утре пред тези складове се извие опашка от "ужилени", искащи си обратно 12-те лева за тениска на Гучи, щото, видите ли, не се оказала "маркова"...

fallback