Снимка: В. "Марица"
fallback

Неизвестни са запалили автомобила на адвокат Анастасия Будакова в Пловдив. Юристката защитава приближения на Цар Киро Спас Христов. Мъжът е обвинен в прегазването на двама полицаи и двама младежи след убийството на 19-годишния Ангел от Катуница миналия петък.

Палежът станал в нощта, след като адвокат Будакова се явила на делото за мярката за неотклонение на нейния клиент.

Автомобилът е бил паркиран пред дома на защитничката в сряда вечерта. В четвъртък в 4,05 часа сутринта в полицията е получен сигнал за пожар на лек автомобил „Тойота Авенсис”, който бил паркиран на улица „Ген. Данаил Николаев”, където живее и самата Будакова.

„Разследващите са установили, че огънят е изпепелил предницата и купето на тойотата, а частично е изгоряла предницата и на лек автомобил „Фиат Пунто”, съобщиха за Dnes.bg от дирекцията на МВР в Пловдив, но отказаха да кажат чия собственост е изгорелият автомобил.

Оттам поясниха, че третата засегната от пожара кола е „Мазда”. Превозното средство е с разтопена предна броня и обгорял преден ляв калник.

В момента се разследва дали пожарът е умишлен.

Бащата на Анастасия Будакова – Димитър Будаков, е бил дълги години адвокат на фамилия Рашкови.

Двамата юристи работят на едно място, а тяхната кантора се намира близо до Съдебната палата в Пловдив. Баща и дъщеря са едни от най-добрите адвокати по наказателни дела в града.

„Вероятно палежът е заради дела, които водя”, бе лаконичният коментар на Анастасия Будакова пред Dnes.bg.

Тя разчита на криминалистите да установят дали има умисъл в палежа и да открият евентуалния извършител на престъплението.

В сряда следобед Окръжният съд в Пловдив остави с постоянна мярка „задържане под стража” Спас Христов и Георги Йорданов, които са обвинени, че са управлявали автомобили „Фолксваген” и „Мерцедес” и са прегазили двама униформени служители на реда и двама младежи от Катуница.

Полицаите са със счупени ръце и различни наранявания, а момчетата са с тежки травми. Едно от тях – 18-годишният Петър Георгиев, все още лежи в болница.

Подсъдимите са многократно осъждани за различни престъпления, а събраните до момента доказателства сочат, че са извършили деянията умишлено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

128

ааааа

преди 13 години

не не не не е умишлен палеж,или инсталацията е на късо нещо или тая е поръчала да и запалят колата да си направи реклама,че защитава престъпници ! Може пък и някой от управляващите да му се наложи да и ползва услугите след време... ;) Според мен ТЯ е поръчала на някой от роднините на Цар Киро да и запали колата,така че милиционерите да дерзаят в тази посока !

127

Анонимен

преди 13 години

до Дражко 103тя е стара мома и няма деца

126

Анонимен

преди 13 години

БРАВО НА ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ! ТАКА ЗАПАЛЕТЕ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ!ПРЕВЗЕМЕТЕ ТЕЛЕВИЗИЯТА И НЕКА НАРОДНИ ХОРА ДА УПРАВЛЯВАТ ТАЗИ СТРАНА!БЕДНИ СРЕЩУ БОГАТИ А ПО СРЕДАТА Е ПОЛИЦИЯТА-ТОВА Е БОРБАТА!ПОЛИЦИЯТА Е МАША НА ВЛАСТТА-ТЯ Е ВРАГ НАРОДЕН!БИЕ ДЕЦА ЗА НИЩО!КОЙ ЩЕ СЪДИ ПОЛИЦИЯТА КАЖЕТЕ МИ?

fallback