Снимка: Архив, Булфото

Млада жена е задържана за убийство на 47-годишен бивш затворник, извършено преди месец в Сливница, съобщи МВР.

Трупът на мъжа бил намерен на 29 август от роднина, който отишъл в дома му. Той бил прободен в гърдите, а при претърсвания в околността полицаите намерили окървавен нож, с който най-вероятно е извършено престъплението.

Убитият мъж бил излязъл от затвора преди година, след като излежал 25-годишна присъда за грабеж и убийство.

Разследващите установили, че той е поддържал връзки с няколко жени, проституиращи на Централна гара. Оказало се, че в деня преди убийството мъжът е бил забелязан в района, където наел проститутка.

Една от проституиращите жени пък не се появила повече при колежките си след деня на убийството. След това пък една от жриците изчезнала мистериозно.

Криминалистите установили самоличността й – 25-годишна жена от с. Замфирово с инициали С. Б., криминално проявена и зависима към наркотици. Полицаите установили, че тя живее във врачанското село Краводер, и я довели в районното управление в Сливница.

Пред разследващите тя признала за убийството. Разказала, че се запознала с мъжа на гарата на 28 август и се разбрали да отиде в дома му, за да се „забавляват“. Срещу „услугата“ щяла да получи 50 лева.

В дома му обаче мъжът я накарал да прави неща против волята й и след като се скарали, си взел обратно вече дадените пари, започнал да я заплашва и да я дърпа за косата.

Жената грабнала оставения на масата нож и при самозащита пробола в гърдите мъжа. След това избягала и се укрила в дома на баща си.

25-годишната жена е задържана с полицейска мярка за 24 часа в районното управление в Сливница. Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase