Ямболски антимафиоти неутрализираха дейността на фирма, провеждала фиктивни шофьорски курсове в град Стралджа, съобщиха от областната дирекция на полицията.

Задържани са управителят на фирмата – 62-годишен мъж с инициали Т. Т., и негов помощник.

След няколкомесечно наблюдение вчера антимафиотите обискирали офис на фирмата, където са открити и иззети различни документи – книжки на обучаващите се, в които са отразени неверни данни за преминалата теоретична и практическа подготовка, договори за наем на земеделска техника, на помещения и др.

Установено е, че не по надлежния ред управителят е организирал и провеждал курсове за придобиване на удостоверения за правоспособност за работа със земеделска, горска и мелиоративна техника.

Курсистите са се явявали на изпити, без да са преминали нужния норматив от часове по теория и практика.

Изпитите са протичали без задължителната практическа част, а за теоретичната предварително се раздавали шаблони с отговорите.

В дейността е участвал и 62-годишния П. А. от Ямбол, който е провеждал теоретичното обучение на курсистите и им е предоставял шаблоните за изпита. Мъжът не е на трудов договор.

На управителя на фирмата е повдигнато обвинение за съставяне на неистински официални документи. В Териториално звено "БОП"-Ямбол се води досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase