Снимка: МВР
fallback

Организирана престъпна група, разпространявала наркотици на територията на страната, е задържана при операция на ГДБОП, съобщи МВР.

Акцията на антимафиотите е реализирана във Варна и София вчера.

Организаторът на групата – 24-годишният Г. Б. – Жабата, е задържан на територията на Варна. Той е криминално проявен – с регистрации за хулиганство и условна присъда от 1 г. за разпространение на наркотици.

Останалите трима членове на групата са задържани в столицата. Заподозрените са криминално проявени за кражби и разпространение на наркотици.

От жилищата им в столичните квартали "Обеля", "Надежда" и "Свобода" са иззети хероин, марихуана, електронни везни, газови пистолети и мобилни телефони.

Намерени са и девет жълти капсули и множество пликчета и найлонови топчета, сгънати по специфичен начин, чието вещество все още не е установено.

Експерти на Научноизследователския институт по криминалистика и криминология ще установяват дали иззето от домовете вещество представлява нови забранени субстанции, които се използват за направата на т. нар. бял хероин.

Той бил "патент" на групата – към хероина добавяли кетамин и други вещества в пропорция, която тепърва ще се установява при експертизите. Резултатът бил наркотик с лошо качество, който предлагали на пазара от няколко месеца, добавят от МВР.

Четиримата са задържани за 24 часа, предстои внасянето на искане за удължаване на мерките за 72 часа. Образувано е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

varna

преди 12 години

jaba lisi kvosi tuka ne ti e sofiq tragna vav nashiq grad dase pravish na mafiot smeshko i ko stana napravihati shemata redeno koito e vav zanaqta znae kakvo zna4e.taka e i kakvi hora beshe sabral samo za mafiq grozinec narkoman sas nego dori babi4ka ne mojishe da stesne kamoli plasiori,dasi jiv i zdrav kato te pusnat pak zapovqdai vav varna i pak shte ima shema redeno,i pak zatvor

38

ba6 4oveko

преди 12 години

Shtom si tolkova siguren

37

усведомен

преди 12 години

еее чак пък отворко, твои приятели от блока или махалата не са ли попадали в коловоза на хероина, да виждаш как се провалят животи и нищо да не можеш да направиш, и ако за тебе съм ГОЛЯМ ОТВОРКО, понеже съм пробвал да съм в помощ на тия изгубени душици ОК, ти си човека, но това че съм се интересувал си е само в мои ущърб да знаеш. иначе категоризацията ти ми хареса... ОТВОРКО

fallback