Снимка: МВР

Организирана престъпна група, разпространявала наркотици на територията на страната, е задържана при операция на ГДБОП, съобщи МВР.

Акцията на антимафиотите е реализирана във Варна и София вчера.

Организаторът на групата – 24-годишният Г. Б. – Жабата, е задържан на територията на Варна. Той е криминално проявен – с регистрации за хулиганство и условна присъда от 1 г. за разпространение на наркотици.

Останалите трима членове на групата са задържани в столицата. Заподозрените са криминално проявени за кражби и разпространение на наркотици.

От жилищата им в столичните квартали "Обеля", "Надежда" и "Свобода" са иззети хероин, марихуана, електронни везни, газови пистолети и мобилни телефони.

Намерени са и девет жълти капсули и множество пликчета и найлонови топчета, сгънати по специфичен начин, чието вещество все още не е установено.

Експерти на Научноизследователския институт по криминалистика и криминология ще установяват дали иззето от домовете вещество представлява нови забранени субстанции, които се използват за направата на т. нар. бял хероин.

Той бил "патент" на групата – към хероина добавяли кетамин и други вещества в пропорция, която тепърва ще се установява при експертизите. Резултатът бил наркотик с лошо качество, който предлагали на пазара от няколко месеца, добавят от МВР.

Четиримата са задържани за 24 часа, предстои внасянето на искане за удължаване на мерките за 72 часа. Образувано е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase