Снимка: Архив, Булфото
fallback

Две престъпни групи, извършили редица кражби, са арестувани при акция на полицията в Пловдив.

До момента са задържани шестима души, като един се издирва.

Групите са се занимавали с разбиване на сейфове и кражби от офиси и частни домове. В помещенията прониквали през прозорци или след пробиване на дупка в стената или пода.

„Двете престъпни групи са действали поотделно, като в тях са намерени част от откраднатите пари по време на различните обири“, съобщи зам.-директорът на пловдивската полиция комисар Костадин Баков.

Последният удар на едната банда е кражба на валута на обща стойност 80 хиляди лева от офис в индустриалната зона на Пловдив. Крадците си комуникирали чрез радиостанции. Двама от тях са задържани минути след обира, а третият е успял да избяга и се издирва.

Втората група е извършвала кражби от фирми, частни домове и магазини.

„Четиримата й членове са гастрольори от София, като всички се намират в ареста с прокурорска мярка от 72 часа „задържане под стража“, съобщи Васил Саватинов, началник сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към МВР-Пловдив.

На шестимата мъже са повдигнати обвинения, а в момента се установява общият брой на извършените кражби.

„Повдигнатото обвинение към всеки от задържаните е за кражба с използване на специално техническо средство“, каза пред Dnes.bg говорителят на пловдивската районна прокуратура Галина Минчева.

От 1 до 10 години затвор грози всеки от заловените мъже. В понеделник Районният съд в Пловдив ще реши дали задържаните ще останат за постоянно в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

car'in

преди 12 години

Сакам да ги "уважим" всите другари со червените партийни билети у джеба - по турски адет...нал' се сещате?!А на вожда им - лично ша му го дам... да ми даде едно интервю,да си не облизва веждите кат' гладна *** на Околовръсното. Д' *** и кекавите му комунисти узкуфели...на ви сега едни ***,ама с лопата да ги ядете,мама би извратена! И да не забравите да ми блокирате поста...ей,како Ирено Кръстева - дебела ***,барабар с *** й син-Делян Пеевски?! Бойко ви го...наДоганчи,а...?!Дур...

26

pet

преди 12 години

abe ko govorite gluposti to e qsno 4e 6te gi pusnete,*** tapata darjava,samo banditi i ni6to drugo to dobre 4e sa te 4e vie ina4e nqma da pi6ete gram *** nikvi

25

Jitan

преди 12 години

Магистралите искат трошени камъни и какво се помайва Плевенлиев та не склучи шефство с Цветанов...краднал до 100лв.-1месец на кариерата...до 500лв.-пет месеца...и т.н. А сега какво????? спират ни за щяло и нещяло и акттове по 150-300лв. ние да сме изплащали магистралите!

fallback