Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Служител на затворническото общежитие в Кремиковци е задържан за искане на подкуп, съобщи МВР.

Той е арестуван при акция на „Криминална полиция“ след получен сигнал.

Според него надзирателят е поискал пари от лишен от свобода, като в замяна обещал да го уреди на работа, впоследствие режимът му ще бъде променен в по-лек и щял да предложи затворника за предсрочно освобождаване.

Вчера при полицейска операция на територията на Елин Пелин под ръководството на Софийската градска прокуратура е задържан посредникът, чрез когото парите трябвало да достигнат до служителя на затвора.

Иззети са 2000 лева – част от исканата сума, СИМ карти и мобилни телефони, предназначени за лишените от свобода.

Надзирателят е задържан за 24 часа, след изтичането им мярката му ще бъде удължена за 72 часа. Разследването продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

кейт

преди 12 години

та да си продължа мисълта.... за тоя лазаров се знаеше от доста години, но беше протеже на адвоката му бившия началник на затвора, смени се ръководството и хоп...а сега е десо трайков - главния в кремиковци само гледайте как ще спечели настоящия конкурс за шеф на надзирателите в кремиковци. е тогава ще му е дюшеш той и досега си влиза в затвора да си управя такситата и да ни дърпа нас затворниците я за услуги я за работа ..а бе онзи янко другия главен кадето и той като десо върти такси.. и мн др

10

кейт

преди 12 години

тук явно става въпрос не за надзирател а за инспектор до колкото се сещам кой е.и това не му е първия случай. и не е давал пари за назначаване, а парадира че е син на бивш началник на затвора плевен. явно момчето по наследство усвоява и продължава занаята на тате. но сигурно пак ще му спастрят някои части както друг път. а за надзирателите и главните в това общежитие нямам думи, всичко правят за пари особенно тези които се въртът около ръководството. в тая дирекция ли е само се спасяват такива

9

коки

преди 12 години

И къде видяхте, че банкнотите се били "маркирани"? Всъщност цялта история е съшита с бели конци.... и може би, не чак толкова бели!

fallback