Снимка: Агенция "Митници"
fallback

Три скиминг устройства, скрити зад икона с лика на Богородица, са задържани от митничарите на летище София.

Иконата пътувала от Пловдив за Вирджиния, САЩ, с експресна куриерска пратка, а изпращач и получател били български граждани, съобщават от Агенция „Митници“.

Иконата с лика на Богородица Елеуса (Умиление) е описана като метален сувенир с обявена стойност 5 долара.

При проверката митничарите открили устройствата за кражба на данни от банкови карти, които били скрити под самата икона.

Най-вероятно изпращачът се е надявал металът да скрие скимингите и те безпроблемно да минат проверките, но очакванията му не се оправдали.

Ден по-рано, също на летище София, е задържана и друга пратка с уред за зареждане на скиминг устройства. Този път пратката пътувала за Ница, Франция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

raymen

преди 12 години

През 2002 или 2003 ми дръпнаха парите от картата в Габрово докато бях студент в Германия. Около месец след като се бях прибрал от Равда и Несебър където ходих на море. В банката първоначално бяха изумени, защото това бе един от малкото случаи когато техен клиент е потърпевш от такава схема и протакваха нещата. Накрая се свързах с адвокат, който след като написа едно писмо до банката ги накара да се раздвижат и до няколко дни ми възстановиха пълната сума.

31

до Томас

преди 12 години

Пич, има камери, има камери и в банкоматите, точно за тази цел...да записват. Но не са на всеки банкомат...но ето че и това не е пречка, след като при нас все още видеозаписа не важи!

30

Томас

преди 12 години

Много лесно могат банките да прекратят тази дейност, като сложат камери над банкоматите си, но явно нарочно не го правят защото искат да я има тая дейност с ограбването на хората.

fallback