Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Домашен арест на управителя на фирмата, която стопанисва плейбой бар „Рай” в курорта Златни пясъци, постанови Варненският районен съд.

22-годишната барманка в заведението пък е освободена под парична гаранция от 2000 лева. Двамата са обвиняеми като съучастници в набирането на танцьорки за бара с цел момичетата да бъдат използвани за развратни действия.

Престъпната им дейност започнала в началото на юни, но бяха заловени при полицейска акция на 4 август тази година.

Според закона двамата обвиняеми могат да влязат в затвора за период от 3 до 10 години и да бъдат глобени от 10 до 20 хиляди лева.

Второто повдигнато обвинение срещу тях е за това, че в посочения период предоставяли помещения на различни лица за сексуслуги.

Районният съд не уважи искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража” на 31-годишния мъж и барманката, тъй като на този етап няма представени доказателства, че двамата са набирали персонала за използване за предоставяне на секс или други услуги освен танците.

Мъжът вече е осъждан и към момента се намира в изпитателния срок на предходна присъда. Момичето е с чисто съдебно минало. Наложените мерки могат да бъдат обжалвани в тридневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase