Снимка: Архив Булфото
fallback

Организирана престъпна група, заподозрята в извършване на измами в цялата страна, е задържана при операция на ГДБОП, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Арестувани са четирима души - лидерът на групата и дясната му ръка са съдени за измами и имат множество криминални регистрации. Трети член на бандата е бил материално отговорно лице в ДА „Държавния резерв и военновременни запаси”.

По данни на полицията лидерът и „дясната му ръка” установявали контакт с фирми, които участват в търгове за закупуване на метални части от държавната агенция.

Те им обещавали посредничество за спечелване на търга на по-ниска цена срещу определена сума. За достоверност представители на фирмите получавали достъп до складовете на агенцията чрез нейния служител, член на бандата, за предварителен оглед на наличната стока.

Четвъртият член на бандата бил включван в повечето от срещите за получаване на подкупа. С тази схема групата действала на територията на цялата страна.

Съвместната операция на антимафиотите от София, Варна и Велико Търново е реализирана под ръководството на Софийска градска прокуратура.

При планираната акция в момент на даване на подкуп от 2000 лв. в столицата е задържан лидерът, който е на 49 години.

Минути по-късно във Варна служителите на ГДБОП задържали „дясната му ръка” и техен сътрудник. Във Велико Търново е арестуван 63-годишният служител на агенция „Държавен резерв и военновременни запаси”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

anton

преди 12 години

ako znaete dosega kakvo e prodadeno 6te vi se zavie glavata;novi ma6ini za SKRAP kupuva evteno DARJAVATA GUBI a nekoy si ot zadarjanite sa mnogo BOGATI neka da se proveryat po imeno koy e kupuval dosega EDNI I SA6TI SA cakam da li 6te gi usadyat

64

Боздугана

преди 12 години

Жалко че не ги гръмнали по време на задържане

63

Polysan АД;Русе

преди 12 години

А с горивата,които са под шапката на: ДА ДРВВЗ / Държавна Агенция Държавен Резерв и Военновременни Запаси - знаете ли какви врътки и измами се въртят...?!И само виновниците за случващото се,а те са на ръководни постове в държавата и в самата Агенция,не желаят да се осветява работата,дето я вършат "на тъмно".А точенето на Държавата - е пак за наша сметка - това ***,без значение днес с какви партийни символи са се законспирирали и внедрили в системата,го въртят нон-стоп.Разровете ги,Бойко!

fallback