Снимка: БТА

Три момичета на 16, 17 и 20 години от хасковското село Сираково за малко не загинаха при катастрофа, подобна на тази в Симеоновград, която почерни 6 семействата на Великден.

Снощи минути преди 01:00 часа девойките тръгнали да се прибират към къщи след края на традиционния селски събор, разказа за Dnes.bg кметът на Сираково Иван Хараланов.

Тогава лек автомобил Рено, управляван от шефът на Ветеринарната амбулатория към хасковксия Зоопарк д-р Ясен Стайков, помел момичетата, които вървели по тротоара.

"Дрегерът показа 2,3 промила алкохол в кръвта на водача. Явно е загубил контрол на управлението на колата и е помел момичетата", коментира Иван Хараланов.

По думите му най-тежко е пострадала 20-годишната девойка. Тя е със счупен таз и наранявания по главата. Няма опасност за живота й ,но предстои да бъде оперирана в Пловдив. Другите две момичета са с фрактури по краката. Едната вече си е в къщи, допълни кметът.

Д-р Ясен Стайков е останал невредим след катастрофата. Колата му е била със счупено предно стъкло. Разрушена е и ограда на къща, в която колата се е забила, след като е помела момичетата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase