Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

България предаде на италианските власти първата група от 13 души, задържани при полицейската операция „Шок”, съобщи МВР.

Първите екстрадирани арестанти пътуват с италиански военен самолет. В групата има задържани в рамките на операцията на територията на Варна, Шумен, София, Пловдив и Кюстендил.

Страната ни изпраща в Италия и веществени доказателства, събрани от разследващите в България, които да подпомогнат работата по случая.

Oще по темата

Операция „Шок“ стартира у нас на 6 юли като част от мащабна международна операция, реализирана съвместно с Европол и Сикрет Сървис, свързана с противодействието на измами с разплащателни карти. У нас бяха задържани 45 души.

След акцията е разбита мащабна международна мрежа за клониране на кредитни карти.

По първоначални данни групата е нанесла щети за над 15 милиона евро, а около 15 000 банкови карти в цял свят са били клонирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

виждам

преди 12 години

Само объркват живота на тези момчета,половината изобщо не знаят за какво става въпрос,а другите вече са си лежали в Италия и сега да си направят предизборната политика решиха да направят тази показна акция.На чужд гръб естествено,съдиите от великия бг съд мрънкаха на делата им като незнаеха изобщо за какво става въпрос,нямат никакви доказателства срещу тях,а и от Италия също е така,и ако не е нагласена история ще ги пуснат много бързо

22

нло

преди 12 години

А за злоупотреба със срс от мвр и данс в от години служителите за къде ще пътуват или да ги уредим за отвъдното.Но след като имаме доказателства дори и снимков материал в институция на ЕС е нормално Борисов и Цветанов да си спазят обещанието пред народа относно чл.18 дисциплинарно уволнение и съд относно чл.178 от НК във връзка с чл.7 по конституция конкретно чл.8 Шенген-ЕС.Преди да станат за срам пред ЕС и Брюксел.Нищо лично но идват избори и да не стане някоя грешка националната сигурност.

21

Анонимен

преди 12 години

wokirani hahahahaha ili .......bg sadat e slqp

fallback