Снимка: МВР

Гранични полицаи заловиха крадено BMW, издирвано от италианските власти чрез Шенгенската информационна система, съобщиха от МВР.

Луксозното возило, управлявано от 35-годишен чужд гражданин, пристигнало за влизане на територията на страната в сряда към 19,30 часа на ГКПП Калотина.

Поради съмнение в истинността на талона на БМВ Х6 с немски регистрационни номера колата била спряна за допълнителна проверка. Шофьорът предоставил регистрационен талон за автомобила, издаден на негово име.

Дежурният експерт на граничния пункт обаче установил, че талонът не отговаря на законовите изисквания, а по хартията липсват необходимите защитни елементи. Тъй като по рамата нямало видими следи от интервенция, граничните полицаи потърсили съдействие от служители на Агенция „Фронтекс”, работещи на ГКПП Капитан Андреево.

Те извършили справка по производствения номер, при която било изяснено, че колата се издирва от италианските власти чрез Шенгенската информационна система.

35-годишният мъж, направил опит да прекара откраднатия автомобил през границата, е задържан за 24 часа. В граничното полицейско управление е и иззетият автомобил.

По случая е заведена преписка, уведомена е Софийската окръжна прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase