Арестуваният Тихомир Тилев пред къщата. Снимка: МВР

Само един човек от димитровградското село Добрич е знаел, че „Благословения“ Тихомир Тилев живее в къща в селото. За задържания при акцията на МВР често се грижел Георги Янчев.

"Познавам го момчето. Представи ми се като син на собственика. Гледам го – няма работа, бедно, без пари и като каже: "Бай Георги, дай една краставица", и съм носил. Съседи сме все пак", разказа Георги Янчев.

Мъжът бе категоричен, че не е разпитван от полицаите. Оказа се обаче, че той е единственият, който познава издирвания от години Тихомир Тилев.

Кметът на селото Марин Маринов също бе категоричен, че не е знаел, че къщата се обитава от някого.

За акцията на МВР разбрал тази сутрин около 5,00 часа, когато антимафиоти от Хасково почукали на вратата му. Закарали го до къщата, която официално била собственост на димитровградско семейство.

Там Маринов видял Тихомир Тилев с белезници да лежи на дивана, а от документите в "убежището му" разбрал, че имотът е ипотекиран.

Още по темата

Къщата се намира до селска кръчма. Тук спират много коли и на никого не направило впечатление, че някои от шофьорите на автомобилите не идвали до заведението, а до съседния имот, където се укривал Тихомир Тилев.

Само съседът Георги Янчев е бил свидетел на нощните посещения. Виждал е как идват коли и откарват някъде задържания и после го връщат.

Георги разказа още, че Тихомир е пазарувал и в близкия магазин в селото. Собственичката обаче бе категорична, че не е виждала издирвания или поне не е знаела, че е той.

Dnes.bg припомня, че рано тази сутрин в района на селото органите на реда арестуваха обявения за издирване Тихомир Тилев.

През 2009 г. Тилев е бил осъден от Хасковския съд на 10 години затвор и глоба от 100 000 лева за трафик на наркотици.

Присъдата му е потвърдена от Пловдивския апелативен съд през ноември 2009 г. В края на годината Тилев се укрива", съобщи по-рано през деня вътрешният министър Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase