fallback

Общ преглед

Убийство и самоубийство – това са двете версии, по които работят хасковските криминалисти по повод смъртта на 59-годишния Димитър Димитров от димитровградското село Бодрово, който почина тази сутрин след отравяне с киселина.

Сигналът за инцидента в дежурната част на полицията е подаден в сряда вечер около 23,00 от лекарите от Спешна помощ в Димитровград.

Веднага на място е изпратена оперативна група, която не е имала много време да разпитва жертвата, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР-Хасково Нина Николова.

Димитър Димитров разказал на униформените, че бил в местност между селата Бодрово и Върбица до чешма край река Каяклийка. Там бил нападнат от 3-ма неизвестни лица с качулки, които му налели в устата парлива течност.

Мъжът отбелязал още, че отишъл в местността между двете села около 21 часа, за да огледа ливада, която другата година смятал да коси.

Oще по темата

На въпрос на полицаите защо е по бельо, загиналият мъж не могъл да даде адекватен отговор. Това накарало криминалистите да започнат да работят по две версии – едната за жертва на убийство, а втората – за самоубийство.

"Показанията са оскъдни, но това е така, тъй като се съобразявахме най-вече със здравословното състояние на мъжа", обясни Николова. Все пак тя уточни, че не е намерено предсмъртно писмо.

Нина Николова допълни, че за случая е бил извикан консултант от пловдивската токсикология, според когото се касае за отравяне с киселина от неустановен вид.

Димитър Димитров е бил транспортиран в хасковската болница, където трябвало да бъде опериран, но не успял да издържи интервенцията и издъхнал. Предстои да му бъде направена аутопсия.

Днес жителите на село Бодрово бяха потресени от новината. Майка му Латка Димитрова не знаеше все още за случилото се със сина й.

Роднини разказаха, че Димитър Димитров е бил добър човек, помагал е на цялото село. Занимавал се с животновъдство, като е имал 30-ина крави.

Държал и ракиения казан и фурната за хляб в селото. Семейството стягало сватба на племенника му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 12 години

имали са време да го разпитат-бил е 4 ч. в ОАИЛ Димитровград в съзнание

46

Анонимен

преди 12 години

Не е вярно ,че е описал нападателите,а и всичко ,което говореше при разпита,беше противоречиво.Беше с панталонки и тениска.Едър човек беше и се чудякак не се е съпротиврявал?Отреч самоубийство.

45

nonstop

преди 12 години

i nai glupavoqt we razsazdava po adekvatno ot bg kriminalistite.4ovekat bil po belio eto wo se samoubil na 4ewmata.ka4ulkite minavali slu4aino ot tam i stanali o4evidci bez da iskat. of , boze, po dobre da piwat valwebni prkazki woto sa otli4nici po svobodni sa4ineniq.

fallback