Снимка: Булфото
fallback

Кражба на златни накити в голям размер е извършена в златарски магазин по обяд в центъра на Нова Загора, съобщават от сливенската полиция.

Неизвестен мъж, на видима възраст около 50 години, посетил ювелирния магазин и заявил на 48-годишната продавачка, че иска да закупи златни накити на стойност около 30 000 лева.

Служителката веднага му отделила бижута с грамаж около 515 грама, изработени от 14-каратово злато. Поставила ги в текстилна торбичка и ги предоставила на клиента.

Той ги сложил в чантата си и обяснил, че трябва да обмени валута в съседно до златарския магазин чейнджбюро, за да се разплати за покупката.

Малко по-късно се върнал в ювелирния магазин и се отказал от сделката, извадил торбичката от чантата си, върнал я на жената и заминал в неизвестна посока.

При проверката се оказало обаче, че върнатата опаковка е фалшива и е пълна с накити от неблагороден метал.

Нанесената щета е за около 30 000 лева. Образувано е досъдебно производство. Извършва се и издирване на измамника по направено от продавачката описание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

пенис

преди 12 години

Видимо *** престъпник ще да е бил ,те по тоз край доста ги има .

25

ехх

преди 12 години

как пък на мен никога никой нищо не ми дава в магазините и да ме чака после да му го плащам след време :) нещо намирисва...продавачката на 48..тоя тигър на 50 :) дали нямат нещо общо

24

Анонимен

преди 12 години

глупости, що не му е дала един чувал злато и да го изчака до другата седмица с парите

fallback