Снимка: архив Булфото

Истински екшън се разигра тази нощ в Сандански. Шофьор стреля по полицай от местното районно управление, а самият той бе ранен.

Всичко започнало около 23,50 часа в нощта срещу четвъртък, когато автомобил навлязъл с бясна скорост в пешеходната зона в центъра на Сандански. Полицай, който в момента не бил на работа, видял нарушителя и подал сигнал в районното, обясниха от областната дирекция на МВР в Благоевград.

На мястото пристигнал автопатрул, а униформените опитали да санкционират водача – 40-годишен мъж от Петрич.

Той обаче реагирал остро, започнал да обижда служителите и съответно бил отведен в районното управление. Въпреки че и там продължил да се държи арогантно, мъжът получил акта си и си тръгнал.

Няколко минути по-късно обаче връхлетял обратно в управлението, размахвайки пистолет, и афектиран, стрелял по един от полицаите. Служителят е ранен в рамото.

Друг униформен предупредил разярения петричанин да хвърли оръжието и да легне на земята и стрелял във въздуха. Това обаче не трогнало мъжа и той насочил пистолета си към главата на полицая.

Тогава служителят на реда стрелял, ранявайки 40-годишния мъж в корема.

Той е откаран в болницата в Сандански, където е претърпял операция. Пострадалият полицай е получил медицинска помощ, след което е транспортиран в МВР-болница.

Установено е, че петричанинът не е криминално проявен и е стрелял със законно притежавано оръжие. Работата по случая продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase