Снимка: архив Булфото
fallback

Шефката на държавните съдебни изпълнители във Варна Христина Калчева остана без чисто новата си кола „Тойота Авенсис”, която изгоря до основи рано сутринта в неделя.

Лъскавият автомобил, паркиран пред дома й, лумнал като факла в ранните часове на булевард „Владислав Варненчик” срещу автогарата. На мястото на инцидента пристигнали полиция и пожарна.

"Случайно бях паркирал собствения си автомобил в близост до тойотата. Бях потресен от случилото се сутринта и от мисълта, че и собственият ми лек автомобил би могъл да бъде сериозно засегнат. От съседи разбрах, че собственик на лекия автомобил е ръководител на Съдебно изпълнителна служба при Варненски районен съд", гласи част от отвореното писмо на  варненеца Николай Демирев, което той разпрати до медиите след инцидента.

"Бях силно изненадан и от факта, че същите те споделиха и ме помолиха да не разгласявам случилото се, което трябвало да остане в тайна, тъй като ръководителят на Съдебно изпълнителна служба е споделил с тях, че същата положила усилия случая да не се разгласява по медии и институции", се посочва още в писмото.

Предполага се, че недоволен длъжник по изпълнително дело си е отмъстил на Калчева, като подпалил личния й автомобил.

Съдия Христина Калчева отрече да е прикрила инцидента с личната си кола. Тя потвърди,че палежът е умишлен, но твърди,че няма конфликти с никого нито на лична основа, нито в работата си.

По нейни думи авторът на разпратеното писмо е фантом, защото такъв човек не бил открит от полицията на посочения адрес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

до57

преди 12 години

заплатата и е около 3500 лв., а за коледа има 13 и 14 заплата

57

бирник

преди 12 години

Интересно как си позволила нова кола.Колко и е заплатата,какви данъци е платила,на колко се осигурява.Все хубави въпроси без конкретни отговори.Ако бирниците почнат да питат и да прибират ще се оправим овреме.

56

M5

преди 12 години

От кога Toyota Avensis е лъскав автомобил бе ;-)

fallback