Снимка: архив Булфото

Общопрактикуващ лекар е пребит в Плевен, съобщиха от Българския лекарски съюз.

Д-р Николай Найденов е нападнат от неизвестни във вторник по обед пред 3-то ДКЦ в плевенския квартал „Сторгозия“, където работи.

Извършителите го пресрещнали в близост до личния му автомобил, попитали го за името му и след като докторът се представил, го нападнали, отправяйки заплахи.

По време на побоя лекарят е изгубил съзнание. Спасен е от случайни минувачи и е откаран в болница.

Вследствие на побоя д-р Найденов е с три счупени ребра, счупен нос и скула, казаха от областната дирекция на полицията в Плевен.

Лекарят не е бил ограбен. Той е дал описание на нападателите си и полицията работи по случая.

Във връзка с нападението председателят на БЛС д-р Цветан Райчинов изпрати поредното писмо до министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, с което призовава за по-строги наказания за нападения над лекари.

Преди осем месеца Цветанов пое ангажимент за внасяне на законодателни промени, които да приравнят присъдите за нападение над медици с тези за нападение над полицаи.

„До момента обаче промяната не е факт, а нападенията и побоите над лекари станаха част от тяхното всекидневие“, се посочва в съобщение на БЛС.

Това е пореден случай на нападение над медик в Плевенско. При предишните инциденти лекар пострада по време на дежурство в Никопол, а медицински сестри – в клиниката по анестезиология и реанимация на Университетската болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase