Снимка: Архив Булфото

Пет месеца, след като софийската градска прокуратура прекрати разследване срещу Красимир Маринов-Големия Маргин, сега иска възобновяването му. Това научи БТА от източници, запознати с разследването.

На 12 януари стана ясно, че прокурорът Чавдар Ангелов е прекратил наказателното производство срещу Маринов за ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици.

Заради това, че е подписал тайно постановлението от останалите разследващи в екипа, Ангелов бе върнат на работа в Софийската районна прокуратура.

Преди два дни обаче от СГП са внесли в съда искане за възобновяване на разследването срещу Маринов. Запознати твърдят, че повод за стъпката от страна на прокуратурата са показанията на анонимен свидетел.

Междувременно в съда вече е обвинителен акт срещу Стефан Бонев /Сако/ и още 12 лица. Именно тази група първоначално бе посочена за подчинена на Маринов. Затова и прокуратурата обвини Бонев, че е ръководил организирана престъпна група, създадена с цел да разпространява наркотични вещества в страната.

Обвинението твърди, че участници в престъпната група са Ивайло Стойнов, Милен Алексиев, Стефан Гевгелийски, Иво Дионисиев, Георги Гълъбов, Теодор Велков, Томи Томов, Анатолий Янакиев, Тихомир Георгиев, Александър Кукурин, Андрей Начев и Сокол Димитров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase