Снимка: Архив Булфото

Пиянско спречкване и обиди между задържания и бившия боксьор Найден Станчев са причината за убийството вчера на ул. „Добротич“, в „Красна поляна“ в столицата. Сигналът е подаден след 16 часа в полицията, съобщава МВР.
 
Найден Станчев и арестуваният запивали заедно с двама техни приятели в къща преди инцидента. 62-годишният мъж трябвало да плати наема си и двамата тръгнали към апартамента на хазаина му.

Там Станчев помолил другия мъж да се качи вместо него, за да предаде парите, защото нямал цялата сума. Щом 51-годишният мъж излязъл от блока на хазаина, бившият боксьор започнал да го обижда.

Това вбесило приятеля му и той извадил сгъваем нож и го намушкал. Минути след това раненият се свлякъл на земята. 62-годишният мъж е починал от прободна рана в лявата част на гърба.

Още по темата

Задържаният за убийството живее в района и е дългогодишен познат на жертвата. Няма криминални прояви до момента.

Столичните полицаи издирват свидетел – мъж, около 20-22 годишен, висок 165 см, с къса светла коса, облечен с дънки и спортно яке. Първоначално беше съобщено, че той е извършил престъплението. При проверка е установено, че действително в часа на убийството е имало такъв младеж в района.

51-годишният мъж е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Продължава издирването на свидетели на инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase