Живко Методиев. Снимка: МВР
fallback

Полицията издирва рецидивист, извършил множество измами на територията на страната.

Живко Иванов Методиев от Ихтиман действал по схемата „пари за стока“ – влизал в избран магазин и инсценирайки разговор по мобилния си телефон със собственика, убеждавал продавача, че се е договорил да докара стока срещу предварително дадена сума.
След това си тръгвал с парите и оставял служителите да чакат стоката.

Последните 5 престъпления, за които е заподозрян, са регистрирани на територията на Велико Търново.

По информация на местната полиция само през последните 2 седмици 42-годишният мъж е успял да измами служители на 5 търговски обекта на територията на Свищов, Горна Оряховица и Велико Търново.

Установено е, че Методиев е действал по същата схема и в други градове.

Той е задържан на 30 януари за две аналогични престъпления в Дупница. Тогава обаче му била наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“.

Същевременно Живко Методиев е обявен за общодържавно издирване и във връзка с обявена от Районния съд в София присъда за същите престъпления.

МВР призовава гражданите, които имат информация за издирвания или за местонахождението му, да сигнализират на телефони: 062 /662 234  в ОДМВР – В. Търново, 166, 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Анонимността им е гарантирана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 13 години

Съдиите, които са го пуснали - да го открият и заловят отново и да заплатят на следващите измамени сумите, с които този ги е измамил и компенсация за неприятностите, които са им причинили. Може би тогава съдиите ще престанат да пускат заподозряни срещу парична гаранция. Депутатите, които са гласуват тези закони също трябва да носят отговорност за действията си или бездействието си: 22 г. се чака закон за измама с недвижим имот-може би босовете на имотната мафия са депутати и съдий???

45

sss

преди 13 години

dokato ima glupaci shte ima i izmamnici.

44

пешо

преди 13 години

ама правите ли разлика между измамник и рецидивист иначе лошо няма ако го видя ще ви го доставя пребит в чувал щото вече не ми се копае!

fallback