Районната прокуратура в Пазарджик прекрати досъдебното производство и отказа да повдигне официално обвинения срещу пазарджишкия полицай Георги Галевски, който беше обвинен в побой над 13-годишния съученик на дъщеря му – Николай.

Dnes.bg припомня, че на 11 февруари ученикът от СОУ „Георги Брегов” беше настанен по спешност в болница с високо кръвно и комоцио. Той твърдеше, че е пребит от бащата на съученичката си Михаела. По думите на Николай, Михаела се напила с бира по време на учебните часове.

След първия час тя отишла до мивките, за да се наплиска с вода, но това не помогнало. Тогава помолила момчето да я придружи до тях, за да облече нови дрехи.

През това време класната ръководителка на момичето уведомила бащата за нейното състояние. След като разбрал за случката, той се прибрал с патрулката от работата си до тях. Като чуло, че баща му се прибира, момичето се изплашило и помолило Николай да се скрие.

Още по темата
Бащата го открил и му нанесъл няколко удара с юмруци, е версията на пребитото момче. После с полицейски автомобил го върнал на училище, като през целия двор го стискал демонстративно за врата. Моментът е запечатан от охранителна камера.

Със записа разполагат и от Инспектората на МВР, които направиха проверка на случая и предадоха материалите на прокуратурата.

Магистратите обаче прецениха, че няма данни за извършено престъпление от общ характер. Тяхното решение може да се обжалва пред Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase