Снимка: БТА
fallback

Още две от служителките на „Инвестбанк”, държани като заложнички в офиса в Сливен, са освободени.

Към 04:15 часа бяха пуснати на свобода главната счетоводителка Ивелина Тенева и Мими Величкова, която работи като касиерка в банката. Двете жени са откарани с полицейски автомобили за медицински прегледи в болницата.

Близките на Ивелина са разговаряли с нея. Тя е в добро състояние, но заради стреса е получила сърцебиене.

Ивелина Тенева е разговаряла по телефона със съпруга си. Казала, че е добре и че трите жени, които са останали като заложници в банката, са живи и здрави. Тенева е заявила, че не познава нападателя и твърди, че той се е държал сравнително добре с тях, не е проявявал безпричинна  агресия. Карал ги е да стоят легнали или клекнали на пода, но само в началото, съобщи bTV.

В трезора заедно с похитителя остават още трима заложници.

По-рано тази нощ, малко след 22 часа, беше освободена една от задържаните служителки – Радина Терзиева, след като нападателят получи цигари и безалкохолно от полицай.

Все още няма официална информация за самоличността на похитителя.

Oще по темата

По последна информация от вътрешния министър Цветан Цветанов пред "Фокус" в похитената банка са останали 2 заложнички.

Според първоначалната информация от Инвестбанк в плен  са 3 жени -  директорът на  клона Веселка Цонева, Ваня Димитрова – счетоводител, Светлана Динева – счетоводител-касиер.

Първоначално беше съобщено, че и охранителят Димитър Митков също е сред похитените.

Другият охранител, 42-годишният Станчо Станев, беше тежко ранен, когато към 16 часа в сряда въоръжен мъж нахлува в банковия клон и фактически започна залонжническата драма.

Охранителят претърпя тежка операция, стабилизиран е , но продължава да е с опасност за живота.

По непотвърдена информация по спешност в града е пристигнал и премиерът Бойко Борисов. На мястото на инцидента са и председателят на Общинския съвет Мария Григорова и кметът на Сливен Йордан Лечков.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

112

Анонимен

преди 13 години

Боже,докъде стигнахме

111

бг

преди 13 години

еее всичко свърши ,аз нали ви казах, големи драми, големи

110

ves666

преди 13 години

a taka ybivaite ybivaite 20 godini ybivate naroda po vsiakakav nachin glad mizeria i teror v balgaria .posle se chydite zashto niakoi otishal i obral banka ili otvliakal niakoi vie ste vinovni i nikoi dryg teroristite banditite oligarsite ste vie mytrite v sianka .

fallback