Вътрешният министър Цветан Цветанов изрази надежда съвсем скоро да има успешни действия и шестимата заложници в клона на Инвестбанк в Сливен да бъдат освободени.

По-рано тази нощ, малко след 22 часа, беше освободена една от задържаните служителки – Радина Терзиева. Така вече осем часа в плен са шестима души.

МВР шефът беше категоричен, че от информацията, с която разполага, няма ранени заложници. Освободената преди около час жена в момента е на разпит при разследващите.

Тя е била пусната, след като похитителят получи цигари и безалкохолно. В момента се водят усилени преговори с похитителя, каза още Цветан Цветанов пред bTV.

Той информира, че единствената цел на служителите на МВР е случаят да има благоприятна развръзка.

Министър Цветанов отказа да разкрие дали мъжът, опитал да обере банката, е отправил някакви конкретни искания към властите.
 

Все още няма официална информация за самоличността на похитителя. Вътрешният министър отказа коментар на твърденията, че нападателят е от Сливен, роден през 1979 година, известен като Иван Красивия.

По-рано се появи версия, че той е наркоман, а според друга 66-годишен пенсионер.

Още по темата

Голям периметър от няколко улици в центъра на Сливен около банковия клон продължава да е отцепен. Прозорците на офиса са тъмни. Няма никакво движение в района.

Малко преди полунощ служители на МВР евакуираха няколко стотин човека, живеещи в района на похитения клон на "Инвестбанк" в Сливен. Заедно с тях бяха помолени да напуснат и журналистите.

Полицията засега не съобщава никаква официална информация за предприетите действия за обезвреждане на нападателя и освобождаване на заложниците.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase