Снимка: Булфото

34-годишен психичноболен мъж е задържан за убийство по особено жесток начин на възрастно семейство от град Костенец, съобщи областния главен инспектор Николай Николов.

Н 10 март в 6,40 часа е получен сигнал в РУ в Костенец, че гори къща на ул. „Стефан Караджа” № 16. Пожарът е бил изгасен около 10.00 часа.

Още по темата
Първоначално полицията е работила по версия за умишлен палеж.

На първия етаж е бил открит силно обгорен труп на жена. На втория етаж – силно обгорен труп на мъж. И двамата са родени през 1933 година.

След аутопсията обаче станало ясно, че смърттаим е насилствена. Възрастната жена е била удушена. Дядото пък бил с прободни рани в областта на шията, които са се оказали смъртоносни.

След потърсена помощ от Института по психология е бил изработен психологичен профил на убиеца. Според психолозите – той е бил психичноболен.

Установено е, че в съседство на възрастните хора живее психичноболен мъж. След оглед в къщата са открити кървави петна на входа и в антрето. Впоследствие в мазето са открити окървавени маратонки. Мъжът е задържан в Костенец. Направил е пълни самопризнания.

Пред полицията е казал, че от няколко дни не взима лекарствата си. Работил е в погребално бюро от около една година. Срещу него е имало няколко преписки за хулигански прояви.

"Целта на убийството не е била грабеж", категоричен е главен инспектор Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase