Снимка: МВР
fallback

Шестима са задържаните при днешната спецоперация „Европейци“ за източване на банкови карти от български граждани в Чехия и други страни от ЕС, съобщиха от МВР.

Установено е, че голяма част от активния престъпен контингент, засичан при международни разследвания за източване на чужди банкови сметки, е концентрирана в Силистра и региона.

За осем от лицата вече имало издадени европейски заповеди за арест – шестима от тях са от Силистра, а другите двама от София и Варна.

При операцията днес едновременно са атакувани адреси в Силистра, Варна и София. Проверени са общо 22 лица.

Задържани са четирима силистренци, един мъж от София и един варненец. И срещу шестимата има европейски заповеди за арест, издадени преди около три месеца от Чехия.

Мъжете са предадени на прокуратурата, като се очаква съдът да се произнесе за екстрадирането им в Чешката република.

Oще по темата

Продължава издирването на останалите двама – на този етап е установено, че единият пребивава на територията на Белгия. Други четирима силистренци, съпричастни към престъпната дейност, са задържани за 24 часа.

На претърсените адреси са открити и иззети множество компютри, флашпамети, електроника за манипулиране на банкомати, микрокамери, банкови карти, четци и батерии с електронни компоненти, заготовки на „усти”, лайсни и друга „декорация” за АТМ устройства.

Открити са още газов пистолет и въздушна пушка, преработени в бойни, кокаин и канабис, както и фалшива шофьорска книжка, 4 бележника със записки за незаконно лихварство.

Разследването на случая продължава, образувано е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 13 години

Добре че ще ги екстрадират за Чехия, защото нашия съд щеше да ги пусне до 1 седмица.

15

Дани

преди 13 години

До 12Браво BOSS. Вникнал си в нещата. Бих искал само да ти кажа, че и голямата част от бълг.народ също го разбира проблема, въпреки нечистата пропаганда. След малко ще се появи и статия от Гоце и тогава гледай шоу и коментари. Споко, хората ще си го кажат на изборите.

14

Анонимен

преди 13 години

Тоя BOSS няма спирачки :D :D :D

fallback