Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Бебе от социален дом с 25% изгаряния три дни не е откарано в болница, а е лекувано на място, съобщиха от МВР.

На 1 февруари сестра от дома забелязала, че бебето е много неспокойно и като му съблякла дрешките, видяла седалището и крачета му силно зачервени от изгаряне с гореща вода. Бебето обаче не било откарано в болница, а е лекувано в дома.

Три дни по-късно детето вдигнало висока температура и било закарано в „Пирогов” за лечение. Детето на година и шест месеца е постъпило в болницата с опасност за живота.

По случая е задържана  за 72 часа в ареста  А. П. (63 г.), от София, служителка в Дома за медико-социални грижи.

Бебето е настанено в реанимация, все още е с опасност за живота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

До Baas от някоя

преди 13 години

Не предлагам такава длъжност, защото нямам образование, възпитание, и сърце за това.Но ще ти кажа друго.Когато вируса се е превърнал в пандемия, едва ли убиването на малките вирусчета ще ни помогне.Раковите заболявания се лекуват с ранна превенция и профилактика, щото после е късно.Народа е вдигнал ръце от тия гадини ***, но малтретирането на деца по този начин, ни сваля на тяхното ниво.А дори не знаем това дете *** ли е или не.

37

ДО 37

преди 13 години

По принцип си прав, но до сега не съм чула да има осъдени.

36

нк

преди 13 години

Чл.138. (изм.,ДВ,бр.103 от 2004 г.) Който съзнателно не окаже помощ на лице, за което е длъжен да се грижи и което се намира в опасност за живота си и няма възможност да се самозапази поради малолетство, престарялост, болест или изобщо поради своята безпомощност, в случаите, когато е могъл да окаже помощ, се наказва с лишаване от свобода до една година или с пробация.

fallback