Снимка: Булфото
fallback

Присъдата на Живка Боянова от Перник, която след употреба на алкохол, шофирайки с 2,4 промила в кръвта, уби трима младежи, е потвърдена от висшите съдебни инстанции и влиза в сила,  съобщиха от Пернишкия окръжен съд.

Боянова е осъдена на 12 години лишаване от свобода. Тя ще изтърпи наказанието в затворническо общежитие от открит тип при първоначален общ режим.

На 18 юни 2007 г. на вътрешноградската магистрала в Перник шофираният от Боянова Фолксваген Голф прелита над мантинелата със скорост 120 км/ч. и отрязва купето на Мерцедес, в който пътуват млади хора. 

На място загиват капитанът на футболния отбор "Металург" Светослав Йонев и 19-годишните студентки София Русева и Александра Ненова.

Oще по темата

По случайност в колата оцелява приятелят им Марио Милчев. Първоначално Боянова бе осъдена на 14 години лишаване от свобода.

При обжалване на наказанието пред Софийския апелативен съд делото бе върнато за ново разглеждане, защото на извършителката била отказана съкратена съдебна процедура.

При второто гледане на делото Живка Боянова получи 12-годишна ефективна присъда. Близките на загиналите не са предявили граждански искове към извършителката, съобщи БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Asen Prodanov, Burga

преди 13 години

Чрез поредната си символична присъда българският съд помилва поредния нагъл масов убиец - Живка Боянова. По най-безрасъден и безотговорен начин тя погуби три живота и после най-нагло разтакава правосъдието с надеждата за снизхождение, каквото изобщо не заслужава. Чудовище, а не човек и още по-малко - жена може да подкара автомобил след като се е натряскало така с алкохол. Това е умишлено убийство, защото доброволно се е наливала с алкохол и после по свое желание е подкарала автомобила си. Публично заявявам, че ако подобно чудовище причини такава непоправима злина в семейството ми, изобщо няма да чакам българският съд да се подиграе с мен. Сам ще се погрижа за всичко на принципа око за око, зъб за зъб. В България саморазправата е единственият сигурен начин да получиш възмездие и справедливост!

68

plamen

преди 13 години

samo 12 /?/??/

67

До evala bg

преди 13 години

Мисля , че жената е пернишка съдийка затова само 12 г. , а ще излезе на 5-тата най - късно

fallback