Снимка: Булфото

Двама асеновградски младежи са в ареста за 24 часа. Те са били заловени след извършен въоражен грабеж над 19-годишна пловдивчанка.

Минути след полунощ в жилищен район Тракия, близо до бензиностанция, маскиран мъж с пистолет нападнал момичето и отнел чантата му. В нея имало лични документи, дребни вещи и мобиилен телефон.

След нападението мъжът се качил в чакащ го наблизо автомобил и избягал.

Малко по- късно в Асеновград били заловени младежите (на 19 и 23 години). В колата им било открита чантат на девойката.

Друг пловдвчанин е със счупен крак след нападение от непознат. В събота в Първо РУП бил получен сигнал, че около 4,30 през нощта в квартал Кючук Париж 27-годишен мъж е бил пребит. Отнети са му мобилния телефон, часовника, якето и личната карта.

Обрана е и луксозна вила в пловдивското село Марково. Картини на Златю Бояджиев са били откраднати оттам след влзане с взлом, съобщават от полицията.

Бил е демонтиран прозорец на тераса на втория етаж. Откраднатите картините са „Мелник- Сватба”, „Църковен ритуал”, „Златю и братовчеда Златю”. Според експерти платната са изключително скъпи и ценни.

Също през нощта е извършена и кражба от златарско ателие в Пловдив, след като ключовете за него са били откраднати от жилище в същия град. В ателието на улица „Отец Паисий” от металната каса са били задигнати около 900 грама златни накити.

Малко преди това крадци са влязли с взлом в апартамент на улица „Кукиш”, откъдето са взели ключовете за ограбеното ателие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase