Шестима от пострадалите при катастрофата между училищен автобус и два автомобила, която стана тази сутрин край врачанското село Чирен, са настанени за лечение в болница.

Четирима от тях са с множество контузии и с опасност за живота.

Общо осем души са потърсили медицинска помощ в спешното отделение след катастрофата, като сред тях няма деца. Двама са освободени за домашно лечение след оказана първа помощ.

Катастрофата стана тази сутрин към 7,25 ч. по пътя от Враца за село Чирен. Установено е, че автомобил "Рено" с пернишка регистрация се е подхлъзнал и пропаднал в канавка край пътя.

Водачът избутвал колата, когато отзад дошъл автомобил "Фолксваген Венто". За да избегне сблъсъка с реното, свил рязко и навлязъл в лентата за насрещно движение, където се блъснал челно в училищния автобус.

Децата, които отивали на училище в Девене, не са пострадали при сблъсъка.

След удара с автобуса фолксвагенът, в който пътували петима души, се завъртял и ударил авариралата кола и намиращия се отвън водач, който е получил фрактура на крака, но е без опасност за живота.

Още по темата
По първоначални данни причина за катастрофата е високата скорост на автомобила "Фолксваген", който попаднал на заледен участък от пътя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase